14. September: Sensommervandring i Brahetrolleborg Slotspark

0
95

Tidspunkt: kl. 19.30 – 21.00

bliver der en sjælden mulighed for at gå en oplevelsesrig aftentur i parken ved Brahetrolleborg slot. Parken, der ellers ikke er åben for offentligheden, vil være oplyst med mere end 200 levende lys i lanterner, der vil sprede en nærmest magisk stemning, mens mørket falder på.

Rundt omkring i parken og i slotsgården vil der blive fortalt historier om Brahetrolleborg, budt på kaffe, te og hjemmelavet saft. Brahetrolleborgkoret vil i slotsgården byde på korsange af komponist J.A.P. Schultz, der selv har spadseret i parken for godt et par hundrede år siden.

Bag arrangementet står Gærup Skolemuseum i samarbejde med Brahetrolleborg gods.

Datoen for arrangementet, den 14. september, er grevinde Sybille Reventlows fødselsdag. Sybille Reventlow blev født 14. september 1753 og var gift med greve Johan Ludvig Reventlow, der gennemførte banebrydende reformer på sit gods, bla. landboreformer og indførelse af 7 års skolepligt i de reventlowske skoler. Og hvem ved! Måske kan man støde på greveparret i tusmørket på Sybilles fødselsdag.

Det er Sybilles 271 års fødselsdag, vi kan fejre på vores sensommervandring i slotsparken. Vi startede denne tradition med at fejre Sybilles fødselsdag i slotsparken sidste år og mange fandt vej til fejringen. Vi håber på, at mange også finder vej til parken i år. Det vil være nye gamle historier, der bliver fortalt rundt omkring i parken, i år om nogle af de farverige og berømte mennesker, der besøgte Brahetrolleborg, mens grevinde Sybille endnu levede.

Den 14. september 2024 vil der være indgang til parken i svinget ved Brahetrolleborg ved mindestøtten for Johan Ludvig Reventlow (Reventolowsvej 3A) samt gennem porten i den gule avlsgård, Reventlowsvej 1C, hvor der også er parkering.

Alle er velkommen og der er gratis adgang.

Se mere på Gærup Skolemuseum